Blanický mlýn
Blanický mlýn

Objekt bývalé kovárny stojí v údolí řeky Blanice, na téměř nedotčeném místě v Pošumaví.
Jediné sousedství tvoří ruina bývalého mlýna, areál pily a ticho okolních pastvin.
Chalupu jsme převzali těsně předtím, než vinou necitlivých zásahů zcela přišla o svou původní autenticitu.

Projekt nazýváme rekonstrukcí rekonstrukce.
Naším úkolem bylo zrevidovat největší omyly - dům spojit, vyčistit, trochu zamést a doplnit potřebné.

Velkorysá stodola, která na dům navazuje, naštěstí zasažena nebyla.
Prostor ohromného měřítka jsme se pokusili co možná nejvíce otevřít, prosvětlit a doplnit co nejsubtilnějšími zásahy.
Celý projekt také vznikl s maximálním ohledem na místní zdroje, zadáním a cílem bylo použít pouze materiál, který byl na chalupě k dispozici.

místo / Blanický Mlýn

rok / 2018

velikost / 276m2

fáze / v realizaci

architekt / Tomáš Hanus, Jan Holub