Dům s pivovarem
Dům s pivovarem

V malebné části Vysočiny má vzniknout prostor, kde se bude zároveň pohodlně žít a vařit dobré pivo.
Pozemek nabízí dvě základní kvality, na které návrh reaguje - výhled do široké krajiny a zároveň pocit soukromí
v remízku mezi stromy.

Dům s prostorem pro rodinný pivovar je usazen na hraně pozemku, kde splývá s prudkým svahem.
Od příjezdu je viditelná pouze jeho malá část - „komín“ pivovaru - kterým vede schodiště překonávající obtížný přístup
na pozemek. Samotný dům se rozvíjí až o úroveň níž, kde se otevírá do zahrady a krajiny.

Objekt tvoří dvě nezávislé části - pevná, betonová silueta rodinného pivovaru a křehčí, dřevěná část domu pro bydlení.
Oba provozy jsou rozdělené a umožňují nezávislé fungování, zároveň jsou ale propojeny pod jednou společnou střechou a
mohou se tak setkávat v krytém venkovním prostoru, který pokračuje dlouhým molem do zahrady.

místo / Lipnice nad Sázavou

velikost / 267m2

fáze / stavební povolení

architekt / Tomáš Hanus, Jan Holub

>