Kulturní centrum & radnice
Kulturní centrum & radnice

Projekt adaptace původního kinosálu a radnice v okrajové části Brna.

Ústředním motivem rekonstrukce je nové prostorné foyer s navazující dvoupatrovou halou a centrálním schodištěm umožňující lepší vzájemné propojení různých náplní kulturního centra a radnice.
Stejně jako víceúčelový sál, knihovna, kavárna i klubovna, navazuje na vstupní prostor v přízemí i radnice umístěná v patře.
Kulturní centrum díky tomu bude moci fungovat jako jeden celek, v němž se jednotlivé fuknce doplňují a prolínají.

Ačkoliv původní architektura komplexu občanské vybavenosti ze sedmdesátých let výrazný závazek nepředstavuje, necítíme zároveň ani potřebu se k ní otáčet zády. Východiskem pro hledání adekvátního výrazu nového domu se tak pro nás staly úvahy o kontinuitě a přirozené vrstevnatosti v architektuře,

1. místo ve veřejné architektonické soutěži

místo / Brno - Jundrov

velikost / 1175m2

stavební náklady / 41mil. CZK

fáze / dopracování studie

architekt / Tomáš Hanus, Jan Holub