ZŠ Jílové přístavba
ZŠ Jílové přístavba

Nesourodý celek areálu ZŠ Jílové u Prahy kapacitně již delší dobu nevyhovuje a potýká se s řadou provozních problémů.

Nová tělocvična je přístupná polozapuštěnou chodbou tak, aby areál zůstal průchodný a mohl poskytnout variabilní prostory pro sport, venkovní výuku i odpočinek.
Navržený popojovací uzel pak vrací škole ztracenou hierarchii, přináší další potřebné kapacity a bezbariérové propojení stávajících i plánovaných částí.

Součástí úvahy nad umístěním tělocvičny je také zásadní reorganizace přilehlých venkovních prostor.
Nová tělocvična a propojovací chodba rozděluje areál školy na menší místa s různou náladou, charakterem a měřítkem, kde si každý návštěvník může najít svoje místo.

místo / Jílové u Prahy

rok / 2018

velikost / 3560m2

fáze / studie

architekt / Tomáš Hanus, Pavla Krásová, Tomáš Feistner